Kartoffel salat med Green Onion Dip

200 gr nye kartofler
1 bundt grønne asparges
10 radiser
1 bæger creme fraiche 18%
Green onion dip
Citron

Fremgangsmåde:
Kartofler vaskes grundigt, brug endelig skyllevandet til at vande dine tomatplanter, eller lign.

Koges til de er møre, i godt saltet vand, afkøles herefter til stuetemperatur. Imens dampes asparges, ganske kort, er de tynde er det kun en blanchering, der skal til. Køles lynhurtigt af, da de ellers vil miste den fine grønne farve.

Skær toppen/hovedet af asparges, og gem dem som dekoration af salaten, resten skæres i 2 cm stykker, husk det nederste af asparges kan være ”træet”, så undgå det.

Bland creme fraiche, med et par gode teskefulde Green onion dip, der kan altid tilføres mere, alt efter smagen.

Rens radiser, sørg for at alt jord er skyllet ud, og skær dem i kvarte, gerne på langs. Bevar gerne toppen, det både smager godt og pynter salaten.

Kartofler skæres nu, i passende stykker, og vendes med creme fraiche dressingen, smages til med citronsaft/skal, og lidt friskkværnet peber, eventuelt en anelse salt også. Heri vendes asparges stykkerne.

Anrettes i en bred skål, eller gerne et halvfladt fad, drys asparges hovederne løst over hele salaten, pynt med de kvarte radiser. Nu er salaten klar til grill aften i haven.

Tip: Lav gerne ekstra af dressingen, da den er fortrinlig til chips eller grøntsags stænger som snack. Den kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.

Salaten kan selvfølgelig også pyntes med alt muligt andet godt fra haven, kornblomster, dild, mælkebøtteblomster, og hvad man ellers har i haven.

Prøv også at grille halve citroner på skæresiden, det får saften en sødere nuance af, når man presser den bagefter.

Lad sommeren begynde