Hjemmelavet Pandekage sirup

,
Der er masser af muligheder, når bare man har en god pandekage sirup klar. Brug sirup til dine æbleskiver, vafler eller pandekager- både voksne og børn vil elske det.

Ingredienser

75 cl. Vand

1000 gr. Rørsukker

5 stk. Stjerne anis

2 stk. Kanelstænger

5 stk. Allehånde

Skrællen af 1 Appelsin

Fremgangsmåde

Inden for Cocktail verdenen, bruger man udtrykket ”simple syrup”, som egentlig er en sukker sirup, af lige dele vand og sukker. Her har vi sat mængden af vand ned, da det helst skal give en tykkere konsistens.

Bring vandet til kogning, og kom sukkeret i. Stjerne anis, og allehånde koges straks med, kanel og appelsinskræl, tilfører vi lidt senere.

Lad sukker siruppen simre i 10-15 minutter, og derefter kommes kanelstængerne i. Nu skal det blot koges tykt, ved svag tvarme. Tag lidt sirup, på pegefingeren, for at mærke om den ”klistrer”, når den gør det, så er den færdig. Samlet kogetid ca. 30 minutter. Tilsæt appelsinskaller lige inden du tager siruppen af den varme kogeplade.

Hæld hele indholdet på en syltekrukke/patent flaske, og opbevar denne på køl, jo tykkere konsistens, jo længere holdbarhed.

Tips. Erstat krydderierne med eksempelvis rosmarin, og brug rosmarin sirup, til en rosmarin Kirr, til velkomst drink.

Som en tidligere kollega engang sagde. ”Den her sirup, burde man altså hælde på flasker og sælge, for den er rigtig god”.