Five-Spice Andelår

Mandala Organic - Five Spice Duck Leg

Ingredienser

8 stk. Andelår

1 brev Mandala Five-spice

Hoisin sauce (tyktflydende sød soyabaseret sauce)

1 Citron

3 fed hvidløg

Fremgangsmåde

I bund og grund er det her, nok nærmest den nemmeste ret at lave, da den ligesom laver sig selv.

Hak hvidløg, og pres citron saften over. Hæld Hoisin sauce i en lille gryde og varm det forsigtigt op, sammen med citron og hvidløg.

Imens saucen varmes op, trimmes andelår. Fjer-lommer, overskydende fedt etc. Skæres fra. Og læg disse på en bagerist, med en bageplade under (husk bage papir, da andefedtet kommer til at dryppe fra).

Nu er vi klar til krydringen af andelårene, pensl andelår med den opvarmede sauce. Og herefter drysses/gnides Five-spice over, ind, rundt, overalt på andelårene.

Må gerne gentages flere gange, også under stegning.

Andelårene ”steges”, ved relativ svag varme i længere tid, kokken i huset foretrækker 6-8 timer ved 115-125 grader. Og til sidst inden servering, skruer man ovnen op til 250 grader, og giver andelårene sprødt skind i ca. 12-15 minutter.

Serveringstips: Varm den overskydende Hoisin-sauce (også fra afdrypningen), server den sammen med Basmati ris. Og for eksempel nogle Soya glaserede gulerødder med sesam, eller grillede peberfrugter. Top det hele op, med koriander blade, og/eller ristede Cashewnødder, og fint snittet forårsløg.

Tips: Lav rigeligt med andelår, de kan gemmes i et sylteglas, overhældt med fedtstof, for eksempel kokosolie. Tag dem ud efterhånden som, man vil bruge dem. Skal blot en tur omkring ovnen og gennemvarmes. En form for Confiteret andelår, som er rigtig god, ovenpå en salat også.

Velbekomme.