Caribbean Jerk-Pork ”Mandala Style”

Mandala Organic - Caribbean Pork ”mandala style”

Ingredienser

1 hel Svinemørbrad.

1 dl Olivenolie.

1 stk Citron.

1 håndfuld persille.

1 brev Mandala Caribbean Jerk.

1 bundt forårsløg.

1 stk Skalotteløg.

2 fed hvidløg.

1 dl Jasmin ris.

1 dåse Kidney bønner/ eller udblødte til at koge selv.

Bomulds-snor/Madsnor, som kan fås i snart alle supermarkeder.

Fremgangsmåde

Start med at ”pudse” svinemørbrad af, sølvhinde og eventuelle små sener, kasseres blot. Hoved og spidser gemmes til fryseren, til en god karry ret.

Den afpudsede mørbrad, skal nu have 3 snit på langs, uden at skære igennem. Blot tilpas langt snit, således at den ligesom kan foldes ud, harmonika-agtigt. Bank den derefter, relativt flad, med bunden af en gryde eller lign.

Nu skal den marineres, først med olivenolie, så med saften fra en citron, og derefter gnides godt ind på begge sider med Caribbean Jerk, brug ca. et halvt brev. Lad det stå og marinere en ½ times tid. Imens hakkes persille, forårsløg, skalotteløg, hvidløg fint, gerne sammen.

Læg mørbraden på et stykke plastic/folie eller lignende, da marineret kød sviner en del. 2/3 ude i siden lægges en række på langs, af de hakkede urter, brug ca. halvdelen, resten bruger vi til ris og bønner.

Rul nu mørbraden, igen på langs, så stramt, som det er muligt, uden plastic folien kører med rundt. Og snør nu stegen op, som en form for rullepølse.

Brunes af, på en mellem varm pande, i en lille bitte smule olie, mens man drejer den roligt rundt. Steges derefter færdig i ovn i ca. 12-15 minutter.

Imens koger vi risen, og skyller de kogte bønner i vand.

Når risen er kogt, vender vi de sidste urter i, sammen med de kogte bønner. Og det eventuelle stege glace fra mørbraden hældes også ved. Skær snoren løs fra stegen, og server den i skiver ovenpå ris/bønne blandingen, gerne i et lerfad eller lignende.

Oprindeligt laver man retten på Jamaica, her gør man lidt det samme, blot med en kylling, som man banker flad med ben og det hele. Det er også super lækkert, hvis man har lyst til at prøve det af også.