Butter Chicken

Mandala Organic Chicken

Ingredienser

500 gramKyllingbryst, skåret i grove stykker

1 dåse hakket tomat

2 spiseskefulde Garam masala krydderiblanding

2 teskefulde gurkemeje

150 gram yoghurt naturel (kokken i huset, bruger engang imellem græsk yoghurt)

2 alm. løg

30-50 gram smør

Lidt olie, til stegning

Et lille dryp piskefløde, ca. ½ dl

Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at, skære, kyllingebrysterne i grove stykker, mariner disse med Garam masala, samt gurkemeje. Overhæld det med yoghurten, og massér det godt rundt i kødet. Herefter hældes de hakkede tomater over, vend det god rundt og stil det hele på køl.

Hviletiden på køl, må gerne være flere timer, og gerne natten over.

Varm olie, sammen med smør, i en tykbundet gryde/sautérpande. Kom groft-snittede løg ned og sautere let, de skal blot varmes blanke.

Kom herefter hele kyllinge-blandingen, sammen med alt væsken i gryden. Rør godt rundt og lad simre, indtil kyllingen er mør og gennem”kogt”, dryp piskefløden i og kog igennem, smag til med salt og peber. Tilberedningstiden er ca. 25 minutter.

Retten kan virke, en smule grynet i konsistensen, men det er helt korrekt, da det er syren fra yoghurten, som gør dette.

Serveres med Naanbrød, og basmati ris, samt rigelige mængder af friske koriander.

Tips: Prøv også med små stykker ingefær og hvidløg, under sauteringen, og skal den være hot, så tilføj tørrede chili flager, til krydderiblandingen.

Kan også laves med lam, gris etc. det tager dog lidt længere simretid i gryden, og tilføj gerne, grove tern af gulerod eller lignende, for variationens skyld.

”Kokken i huset”, elsker denne ret, og er en del af hverdagens mad.