Bouillabaisse a la Mandala

Mandala Organic - Bouillabaisse

Ingredienser

Klassisk Sydfransk fiske/skaldyrs-suppe, som egentlig er lidt svær at beskrive på mål og vægt. Opskriften som følger, er derfor uden målfaste ingredienser.

Finthakket løg ca. 1 stk.

Fine ringe af porre(kun det hvide) ca. 1 stk.

Tynde skiver af fennikel ca. 1 stk.

Små tern af udkernet tomat ca. 2 stk.

Hvidløg i skiver ca. 4-5 stk.

Mandala Organic Bouillabaisse krydderi

Hvidvin/fiskefond/vand ca. 1 liter, tilsammen.

2,5 kg blandede skaldyr og fisk. Her bliver det lidt tricky, for alting er sæson baseret. Og gå gerne uden om laksen, da den tilfører for meget fedme til retten.

Kokken i huset, foretrækker blåmuslinger, languster, jomfruhummer, pighvar, slethvar, rød mulle, sågar stenbidder og havtaske.

 

Fremgangsmåde

Klargør alt skaldyr og fisk, fisken må allerhelst være med ben på, da det ligesom danner grundlag for smagen til suppen.

Løg, porre, hvidløg og fennikel, sauteres ”blankt”, i en bred bundet gryde, sammen med Bouillabaisse krydderiet, heri lægges skaldyr og fisk, som overhældes med hvidvin, fiskefond eller vand. Dampes færdigt under låg, må absolut ikke koge hårdt, kun små simre.

Fisk og skaldyr ”fiskes” op, (ti-hi) og kødet frigøres fra benene, skaldyrene ordnes, alt imens suppen koger intenst og roligt.

Sigt suppen igennem et klæde, og smag til med salt og peber, eventuelt lidt mere Bouillabaisse krydderi, samt tern af tomaterne. Mange opskrifter i Marseille, smages der også til med Safran tråde, prøv jer frem med det, vi elsker det.

Brug også gerne, et godt drys persille, som drysses med løs hånd, under anretningen.

Anret fisk og skaldyr i suppeskåle, og overhæld med suppen. Oprindeligt lægges der en skive ristet brød, i bunden af suppeskålen. Kokken i huset, foretrækker rigeligt brød ved siden af. Gerne med en Rouille, som er en ”Aioli”, baseret på kødet fra bagte kartofler, hvidløg, æggeblomme, safran og olie.

Tips: Når man har prøvet et par gange, finder man sin helt egen smag, på suppen. Og ligesom i Marseille, så er der flere hundrede opskrifter, på denne klassiske suppe. Eksempelvis bruger vi også tang, under tilberedningen. Prøv jer frem, havet er fuld af muligheder

Bon appetit!