Safran Syltede Tomater

Mandala Organic - Pickled Tomato

Ingredienser

500 gram små tomater på stilk (Cherry, Duehjerter, eller lignende)

1 dl Lager eddike(ufarvet)

75 gram Rørsukker

1 spiseskefuld Mandala Himalaya salt

1 teskefuld Mandala Peberblanding

12-15 tråde Mandala Safran

½ dl Vand

 

Fremgangsmåde

Hvis der er én person, hvor man kan sige, han er vild med at sylte, så er det ”kokken i huset”. Alt hvad der kan syltes, det bliver syltet, saltet, fermenteret eller henkogt. Eeelsker det, simpelthen. Måske der snart, er brug for et køleskab mere.

Skyl tomaterne forsigtigt, herefter klippes de af stilken. Lad bare blomsten sidde på, det er dekorativt, samt har en effekt, når man serverer dem.

Læg tomaterne i et fad, og prik dem, et par gange med en stegenål eller lignende. Bag dem i ovnen, gerne hen over natten, ved 50-60 grader i 10-12 timer.

Kom alle de øvrige ingredienser, i en lille kasserolle, og bring det roligt til kogepunktet. Anbring tomaterne forsigtigt, i en syltekrukke, patentglas eller andet med tætsluttende låg. Overhæld tomaterne med lagen, opbevares på køl i minimum en uge.

Opskriften på syltelagen, kan også bruges, hvis man lige har for mange champignon, eller gulerødder i overskud.

Tips: server tomaterne til god omgang Risotto, eller som tilbehør til en kold anretning med fisk. De er ret søde i det, så prøve dem også som snack, til et glas velkomst vin.

Lagen gemmer man blot, og så gentager man processen, når det første hold tomater er spist. Og gentager igen og igen, eventuelt koges det til sidst ind til en sirup, som man kan bruge til Foie Gras, Bresaola, Bündtner Fleisch, eller anden sydlandsk pålæg.

Mums det bliver godt, velbekomme.

Syltning gør glad.