Butterchicken version#2

Butter chicken #2

500 gram Kyllingbryst, skåret i grove stykker

1 dåse hakket tomat

1 lille dåse tomat-puré

3 Spiseskefulde Butterchicken krydderi

150 gram yoghurt naturel

2 alm. løg

30-50 gram smør

Lidt olie, til stegning

Et lille dryp piskefløde, ca. ½ dl

Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at, skære, kyllingebrysterne i grove stykker, mariner disse med krydderiet. Overhæld det med yoghurten, og massér det godt rundt i kødet. Herefter hældes de hakkede tomater over, vend det god rundt og stil det hele på køl.

Hviletiden på køl, må gerne være flere timer, og gerne natten over.

Varm olie, sammen med smør, i en tykbundet gryde/sautérpande. Kom groft-snittede løg ned og sautere let, de skal blot varmes blanke.

Kom herefter hele kyllinge-blandingen, sammen med alt væsken i gryden. Rør godt rundt og lad simre, indtil kyllingen er mør og gennem”kogt”, dryp piskefløden i og kog igennem, smag til med salt og peber, og eventuelt mere krydderi.

Tilberedningstiden er ca. 25 minutter.

Retten kan virke, en smule grynet i konsistensen, men det er helt korrekt, da det er syren fra yoghurten, som gør dette.

Serveres med Naanbrød, og basmati ris, samt rigelige mængder af friske koriander.

Tips: Prøv også med små stykker ingefær og hvidløg, under sauteringen, og skal den være hot, så tilføj tørrede chili flager, til krydderiblandingen.

Ristede fennikelfrø, bukkehorn og Nigellafrø, er også lækkert oven på risene.

Kan også laves med lam, gris etc. det tager dog lidt længere simretid i gryden, og tilføj gerne, grove tern af gulerod eller lignende, for variationens skyld.

”Kokken i huset”, elsker denne ret, og er en del af hverdagens mad.